Wat is water

Samenwerking met de natuur

Eén van de belangrijkste  conclusies van Cees Kamp als wateronderzoeker is dat het heersend wetenschappelijke denken en paradigma (nog) weinig ruimte biedt voor het aantonen van ‘onstoffelijke’ en/of elektromagnetische invloeden die via water gemedieerd kunnen worden. Het wetenschappelijk kader, zo heeft hij aan den lijve gemerkt, staat fundamenteel innovatief onderzoek in de weg, dat recht doet aan water en onze toekomst dient.

In de visie van Cees Kamp “verstoren” de meeste vitalisatieapparaten de natuurlijke balans van water. Dit geeft (op de lange termijn) nadelige effecten. Veel apparaten doen volgens hem meer kwaad dan goed zoals de dorpelingen in de anekdote, waar op de onderzoek pagina van gesproken is, al intuïtief waarnamen.

Hoe dan wel om te gaan met water zodat zij ons als mensen vitaliseert? Het antwoord dat Cees Kamp na zijn onderzoek heeft gevonden is dat we als mensen weer meer hebben te leren samenwerken met (de tevens voor het oog onzichtbare) Intelligentie van de Natuur (de onstoffelijke wereld). Deze Intelligentie kenmerkt zich door inherente en natuurlijke balans. Deze samenwerking brengt daarmee balans in elke ontwikkeling. Niet alleen tussen volken en mensen, ook in stoffen en of uw omgeving.

Dit klinkt mogelijk wat bizar voor een ingenieur en is voer voor bespotting van de visie van Cees Kamp, toch staat hij hier voor. Hij is overtuigd dat wanneer we als mensen weer meer leren samen te werken met de Natuur, er natuurlijke stroom en balans komt in elke concrete vorm en ontwikkeling. Deze manier van kijken en werken met de Natuur zal volgens Cees Kamp met grote kans meer informatie over water vrijgeven dan tot op heden bekend.